Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A válság rejtett nyertesei -- megújulás esetén a könyvtár is az lehet

A válság a fogyasztói szokásokat is felülírja. Az új módiból pedig -- a vesztesek mellett -- néhány iparág kaszálhat. Étterem helyett ételrendelés, autó helyett bicikli és tömegközlekedés, kultúrprogram helyett marad a könyvtár. - F: dec. 15.
-- Jó dolog, ha a használók számára fontosabbá válik a könyvtár. Mégjobb, ha nem külső kényszer hatására válik azzá. De azért örülhetünk ennek is. Főként, ha a feltehetően élénkülő érdeklődés nem válik alibivé, például a jelenlegi pazarló könyvtári szervezési rendszerek vagy a dokumentumközpontú szemlélet fenntartásával. Márpedig a 'nekünk Mohács kell' tapasztalat sajnos ezt is előrevetítheti: csak nagyon nagy baj esetén vagyunk hajlandók átgondolni, újratervezni saját tevékenységünket. A fő motívum eddig legalábbis szinte kizárólag a külső körülmények hibáztatása vagy külső forrásokban való bizakodás volt. Márpedig, ha az újratervezés nem történik meg, igen könnyen szembesülhetünk majd azzal, hogy a válság után a jobb híján könyvtárválasztók úgy elpárolognak, mintha ott sem lettek volna. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Origo, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról