Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A világűr témájában nyomoztak a diákok a könyvtárban

A világűr és az ember volt a témája a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati diákverseny második, megyei fordulójának, amelyet hétfőn tartottak a Somogyi-könyvtárban. A megmérettetés legfőbb célja évről évre a tehetséggondozás: a tanulók információs műveltségének fejlesztése.
Tizenhárom szegedi és csongrádi diák tette próbára információs műveltségét és kreativitását a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny Csongrád megyei fordulójában, amelynek a Somogyi-könyvtár adott otthont hétfő délelőtt. A versenyzők a szegedi Béka utcai, az Arany János Általános Iskolákból, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolából, valamint a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumból érkeztek.
- A gyerekek ebben a fordulóban nem használhattak internetet, tehát elsősorban a katalógus és a könyvtári állomány az, ami alapján az információkat keresniük kellett. Kifejezetten az információkeresés és a szövegértés, egy-egy téma mélyebb megismerése kapta a hangsúlyt, hogy a sok-sok dologból ki tudják szűrni azt az egy lényeges információt, amelyre szükségük volt. Egy igazi kutakodós, mondhatni nyomozós játék ez - fejtette ki a szervező.
Országos szinten 51 település 106 iskolája kapcsolódott be a versenybe. Az iskolai fordulókon 828 diák vett részt, akik közül 246 tanuló jutott tovább a második, megyei fordulóba. Az országos döntőbe jutottak névsorát február 28-án teszi közzé honlapján az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról