Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A Zrínyi könyvtárában is címkéz a használó

Kommentár az előző számunkban megjelent hírhez: Használók is címkézik a katalógustételeket -- LibraryThing a claremonti egyetemen link -- a web2 módszerekhez tartozó hazai gyakorlatból:
A használók kiegészíthetik a katalógus tételeket a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Egyetemi Könyvtárában. Az OLIB rendszerhez épített fejlesztés nyomán lehetővé válik, hogy azonosítóval rendelkező felhasználók széljegyzeteket fűzzenek könyvtári rekordokhoz a WEBOPAC-ban. A megoldás nagy sikert aratott az egyetemen, elsősorban a hallgatók-tanárok közösségében, ahol hasznosnak bizonyultak az egyetemi szakirodalom bibliográfiai tételeihez fűzhető kiegészítések, kérdések, megjegyzések a könyvtári elektronikus tájékoztatásban.
Az OLIB rendszer web moduljában rögzített/módosított széljegyzet a rekord státuszát és adatait nem változtatja A széljegyzet címe 250 karakter lehet, maga a szöveg 1000 karakter. A bejegyzéshez automatikusan dátum adatok járulnak. Kizárólag a széljegyzet szerzője módosíthatja, vagy törölheti a bevitt adatokat a 'Szerkesztés', vagy 'Törlés' ikon megnyitásakor megjelenő funkcióablak alapján.
A megoldással a felhasználók tudásával gazdagítható a bibliográfiai tétel információtartalma, amely nem csak az oktatásban lehet hasznos, ahol egy-egy tananyag használatával, kiegészítésével adhatunk új tudáselemeket a rekordhoz, hanem az önművelés, vagy szórakozás szempontjából is -- az olvasmányélmények megosztásának lehetősége miatt.

Hírforrás: Horváth Zoltánné, IQSYS
2010. január 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_zrinyi_konyvtaraban_is_cimkez_a_hasznalo
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról