Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Akár 25 százalékos megtakarítás is elérhető a távmunkával

A vállalkozások 18-25 százalékos megtakarítást érhetnek el a személyi jellegű kiadásoknál, amennyiben igénybe veszik a távmunka lehetőségeit - közölte az NRC Piackutató Kft. és a TNS Gazdasági és Társadalmi Marketing Tanácsadó Kft. szerdán az MTI-vel.
A két társaság, emlékeztetve az európai és az Amerikai Egyesült Államokban végzett felmérésekre, közleményében kifejti: ami hasznos a munkaadónak, az jó a távmunkásnak is, hiszen a távmunkások hatékonysága nagyobb azokénál, mint akik naponta bejárnak munkahelyükre.
A cégek számára jelentős költségmegtakarítást hoz az is, hogy kevesebb irodai helyre van szükség, s ezáltal kisebb lesz a vállalat rezsije. Ezen túlmenően a távmunkás nem megy betegállományba, hanem önállóan átcsoportosítja feladatát.
További üzleti hasznot jelent, hogy a vállalatok elektronikus eszközeikkel elérhetik és magukhoz köthetik azokat a magasan kvalifikált embereket, akiknek szakértelme a hagyományos módon, a távolságok miatt eddig elérhetetlen volt számukra: például a kvalifikált, magas szakmai képzettséggel és a számítástechnika készségszintű alkalmazásával rendelkező munkavállalókat, illetve az egyszerűbb, egyéb szellemi tevékenységet végzőket.
Újabb célcsoportokat jelentenek az elmaradt régiókban élő értelmiségiek, illetve a csökkent munkaképességűek - mutat rá a kutatás. A két cég a magyarországi gyakori internetezők körében felmérte a távmunkával kapcsolatos lehetőségeket. (...)
A gyakori internetezők szerint a távmunka legjellemzőbb előnye az időmegtakarítás, a szabadságérzet, a kevesebb stressz és a mobilitás. A távmunka legnagyobb hátrányait pedig a társadalmi kapcsolatok leépülésében, a karrierkilátások csökkenésében, a jogi és munkaügyi bizonytalanságban, illetve a visszaélés lehetőségében látják a kutatók.

Hírforrás: FigyelőNet, MTI, 2003. szept. 17., link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=akar_25_szazalekos_megtakaritas_is_elerheto_a_tavmunkaval
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, MTI, 2003. szept. 17., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról