Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Akkor is számít a gyerekeket körülvevő könyvek száma, ha nem feltétlenül olvassák azokat

Könyvtári könyvek kiárusításánál kiteheted az alábbi hír címét és qr-kódját :-)

- Ha egy gyerek több könyv között nő fel, akkor is eredményesebb lesz az oktatás során, ha nem is feltétlenül olvassa el a könyveket.
Az Ausztrál Nemzeti Egyetem és az egyesült államokbeli Nevadai Egyetem kutatói 2018-as tanulmányukban a világ legnagyobb könyvmoly országait keresték.
Azt tapasztalták, hogy az egyetemi végzettségű, de kevesebb könyv között felnőttek műveltségi szintje ugyanolyan volt, mint azoké, akik 9. évben otthagyták az iskolát, de tinédzserként sok könyvük volt otthon.

A Social Science Research folyóiratban megjelent tanulmány szerint az otthoni könyvek száma 16 éves korban közvetlen pozitív kapcsolatban állt az írás-olvasási, számolási és informatikai készségekkel a későbbi években - függetlenül attól, hogy az illető végzett-e felsőfokú tanulmányokat, vagy mennyit olvasott felnőttként.

Az ausztráloknak átlagosan 148 könyvük volt háztartásonként, de a válaszadók legnagyobb részének (35%) csak 65. A világelső észtek átlagosan 218-at, 35%-uk pedig 350 vagy annál többet birtokolt.
Norvégia (212), Svédország (210) és Csehország (204) olyan angol nyelvű országokat is megelőz, mint az Egyesült Királyság (143) és az Egyesült Államok (114). Törökországban volt a legalacsonyabb az átlag (27), ahol a háztartások 60%-a mondta azt, hogy csak öt könyve van.

A serdülőkorúak könyvekkel való találkozása megalapozza a "tudományos kultúrát". Ez egész életen át tartó előnyt biztosít az embereknek az oktatásban, függetlenül más társadalmi előnyöktől vagy hátrányoktól.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról