Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Alaszkából 14 nap alatt Zákányszékre ér a kért könyv

Magyarországon a könyvtárosok tesznek a legtöbbet az esélyegyenlőségért, az internet pedig hatványra emeli segítőkészségük erejét. Erről bárki meggyőződhet, ha például a zákányszéki intézményben olyan kötetet kér, amely csak a Magyar Tudományos Akadémián vagy az Egyesült Államokban kölcsönözhető. Nem fog hiába várni.
Az alaptörténet: egy zákányszéki egyetemista lány, akinek Jack Londonról kellett dolgozatot írnia, az interneten megtalálta annak a könyvnek az ismertetőjét, amely nélkül nem tudta rendesen befejezni a munkáját. A kötetet 1898-ban adták ki Londonban, The Yukon Territory a címe. 14 nappal azután, hogy igényét jelezte, a postán odaért Zákányszékre a kötet, benne a küldő könyvtár pecsétje: Alaska State Library, azaz: Alaszkai Állami Könyvtár. A füzet, amelyben Paraginé Tóth Edina, a zákányszéki könyvtár vezetője a könyvtárközi kölcsönzések adatait vezeti, segítő partnerként nyilvántartja a megyebeli társintézmények mellett többek között a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárt, a debreceni, a miskolci, a pécsi egyetem, és a Magyar Tudományos Akadémia bibliotékáját.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról