Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amikor tartalmas a tanagyag, mégis érdemes kritizálni - könyvtárosképzés?!

Arra trenírozzák a hallgatókat, hogy sikeresen felvételizzenek külföldi top egyetemekre, de azt is szeretnék, hogy minél több diplomás visszatérjen. A Milestone Intézet alapítóival, Léderer Dániellel és Greskovits Györggyel beszélgettünk. (...)
Greskovits György: A jobb angolszász egyetemeken a fókusz általában azon van, hogy mennyire ismerted meg az anyagot, és arról mennyire tudsz kritikusan megnyilatkozni. Van még egy nagy különbség az általunk ismert külföldi és itthoni egyetemek között, ez pedig a tanárnak a szerepe az anyag átadásában. Egy kinti tanárnak nem okoz szakmai örömet az, hogy szimplán lead egy nagy adag tudásanyagot, neki az az élmény és a kihívás, ha az érvrendszerét megpróbálja ízekre szedni a hallgatóság.
HVG: Nálunk mi az akadálya annak, hogy a diákok "szétszedjék" ezeket az érveket, és kritikusan gondolkodjanak?
G. Gy.: Van egy zsigeri félelem a magyar diákokban, amit az a rendszerszintű szemlélet alakított ki bennük, hogy folyamatos teljesítménykényszert érezzenek. Arra vannak "rástresszelve", hogy minél előbb túl legyenek az órákon és a vizsgákon, a megszerezhető tudás emellett másodlagos. Érdekes módon nálunk ezt szinte azonnal levetkőzik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról