Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Antikváriumokból szerzik be a közelmúlt könyveit

Múlt héten írtuk: a használó dönthet, hogy kölcsönzi, megveszi, vagy letölti a dokumentumot link - legalábbis Németországban. Jól jönne a lehetőség a magyar könyvtárak számára is. (MG)
- A KSH adatai szerint egyre nagyobb a választék a könyvek terén, de egyre kevesebb a példányszám.
- Mi is szembesülünk ezzel a problémával. Viszonylag magas példányszámban vásárolunk könyveket, amik nagyon hamar elhasználódnak. Ha akár két évvel később szeretnénk újra rendelni, már nincs belőle, és nem is terveznek utánnyomást, így már csak antikváriumból lehet beszerezni őket. A hangsúly mindig az újonnan megjelent köteteken van, pedig a régebbi könyveket is szívesen olvasnák a könyvtárba járók - mondta el Juhász Judit, az olvasószolgálati csoport vezetője.
A könyvtár munkatársai arról is beszéltek, hogy tíz éves kortól már megjelennek a fiatalok a könyvtár felnőtt részlegén is, szeretik a vörös pöttyös könyveket, jól mennek a fantasztikus könyvek is. A klasszikusok iránt már nem igazán érdeklődnek, inkább a frissen megjelent kiadványokat keresik. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban az elmúlt évben a közel tizenötezer regisztrált olvasó közül több mint négyezer a tizenhét év alatti korosztályhoz tartozik.
- Az olvasóközönségből az aktív középkorosztály hiányzik. Statisztika szerint kiegyenlítettek az életkorok, viszont, akik vissza is járnak rendszeresen, inkább a gyermek, és az idősebb korosztály van túlsúlyban.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról