Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Arató Antal karrierje - a 'könyvtári propagandát' szolgálja

Arató Antal ma is ízlést formál, olvasásra invitál. Budapestről került Székesfehérvárra, az akkor még megyei könyvtár élére Arató Antal, aki nemrégiben, a Magyar Kultúra Napján vehette át a Pro Cultura Albae Regiae díjat.
- ... gimnázium közben látogattam a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, ahol egy idő után raktárosként munkát kaptam. Ez a pesterzsébeti fiókban volt. Aztán kölcsönző könyvtáros lettem, rengeteget olvastam, tanultam, s elvégeztem a három éves középfokú tanfolyamot. Ez kellett ahhoz, hogy egyetemre javasoljanak, majd azt is elvégeztem levelező tagozaton, miközben cikkeket, tanulmányokat írtam a szaksajtóba. Végül összesen 10 évig dolgoztam a Szabó Ervin Könyvtárban. Ezután megnősültem, és Jászberényben kaptam szolgálati lakást, mert kineveztek az ottani könyvtár igazgatójának. Itt szintén tíz évig voltam, ez idő alatt háromszor nyertük el a Kiváló Könyvtár címet, megjelentettem három évkönyvet, és folytattam a publikációs tevékenységet. Jászberényből kerültem az Országos Széchenyi Könyvtár Könyvtártudományi és Módszertani Központjába, ahol a vidéki intézményekkel is foglalkoztunk. Mivel volt tapasztalatom, szakfelügyelő lettem, jártam a vidéki könyvtárakat. Aztán visszamentem a Szabó Ervin Könyvtárba, végül 1994-ben megpályáztam a fehérvári, akkor még Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár igazgatói állását, amit el is nyertem. Éltek itt barátaim, ismerőseim, ők biztattak, s úgy gondoltam, ezt még nem próbáltam" ...
- A piknik, a kiállítások jól szolgálták a könyvtár propagandáját. Később, már igazgatóságom után, módszertani könyvtárosként jártam a községi könyvtárakat, és programokat is szerveztem. Mindig fontosnak tartottam az olvasóvá nevelés, az ízlésformálás elősegítését.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról