Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Arborétumba költözik a szombathelyi (öko) fiókkönyvtár

Tágas olvasóterem, mobil bútorok, fákra és patakra néző terasz - ideális helyszínen, az arborétumban épül az új kámoni fiókkönyvtár. A kivitelezés költségeit a Szófia utcai épület eladásából és a városi büdzséből állják. Már betonoznak a Kámoni Arborétum önkormányzati tulajdonú telekrészén, az építkezés egy hete kezdődött meg. A kámoni fiókkönyvtár költözik majd be az ide tervezett épületbe.
Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár: "Ez a kezdeményezés egy országos szinten is innovatív kulturális kezdeményezés, mert a látogatóközpont közelsége egy új funkciókörnek a kialakítását elősegíti. Ökokönyvtári funkcióban szeretnénk ezt az új könyvtárat működtetni."
Ami azt jelenti, hogy iskolai foglalkozások, bemutatók, klubok, táborok helyszíne lehet a természettel szoros kapcsolatban lévő épület. Minderről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Berzsenyi könyvtárban. Itt kiderült, hogy az olvasóterem 63, a hozzá tartozó, az arborétum fáira és a Gyöngyös patakra néző terasz pedig 52 négyzetméteres lesz. A fejlesztés ötlete még az előző önkormányzati ciklusban született, de eleinte kérdéses volt, lesz-e rá elég pénz.
Koczka Tibor - korábbi alpolgármester: "Az első két évben nem volt a költségvetésben ötvenmillió forint arra, hogy épüljön egy új fiókkönyvtár, viszont fiókkönyvtárt meg bezárni csak úgy azért nem lehet, helyette egy másikat létre kell hozni. És ezek után találtunk ki egy olyan konstrukciót, hogy meghirdetjük eladásra a mostani épületet, az abból befolyó összeget eleve a könyvtár építéséhez csoportosítjuk át, és nyilván ki kellett ezt egészítenie az önkormányzatnak."
Összesen 66 millió forintba kerül az új épület, amelynek kivitelezése várhatóan hat hónapig tart. Nemcsak Kámon és Herény lakóira, hanem Szombathelyről és környékéről is sok érdeklődőre számít az új kámoni fiókkönyvtár.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról