Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Attól, hogy öntjük a pénzt a rendszerbe, még egyáltalán nem garantált a fejlesztés

Az innováció beruházási döntés, amibe a vállalatok annak reményében fognak bele, hogy az újítás hozama nagyobb lesz, mint az összes ráfordítás. Ugyanígy van ez egy gépbeszerzésnél is: akkor éri meg a beruházás, ha a gép által gyártott termékekből származó haszon nagyobb, mint a gép ára. Ez érdekes kettősséghez vezet. Egyrészt az innovációról szóló népszerű könyvek fő mondanivalója az, hogy az olyan gazdaságok innovatívak, ahol a bevezetett innovációból származó haszon magas: ahol védik a szellemi tulajdonjogokat, alacsonyak az adók és elég erős a verseny ahhoz, hogy ne hagyja tespedni a vállalatokat.
'... nem a K+F támogatások hiánya jelenti a fő problémát, hanem az alacsony megtérülést biztosító környezet.' ... 'A nagyobb piacméret miatt az innovációik megtérülése összességében magasabb.' Magyarországon az innováció elsősorban a gazdasági környezet javításával növelhető, és az egyes inputok támogatása nem vezet radikális változáshoz. Ha ezek az inputok nagyon olcsóvá válnak, akkor a vállalatok persze többet vesznek igénybe belőlük, de nem biztos, hogy ebből komoly versenyképességi előny származik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról