Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Az a vasút baja, ami az egész országé'

Koszos, pontatlan, drága, de legalább a mienk, és szeretnénk jobbá tenni -- így összegezhetők a tegnapi Nemzeti Vasúti Kerekasztalon a MÁV-ról elhangzott vélemények. A felszólalók szerint a vasútnak az autó-, nem pedig a buszközlekedést kellene legyűrnie az utasok visszaszerzéséhez -- ehhez viszont jobb szolgáltatásra, több észre, nagyobb törődésre és a változások iránti valódi akaratra lenne szükség. Mfor.hu tudósítás.
'Két opció létezik: bezárjuk és hazamegyünk, vagy olyan vasutat teremtünk, amely reális alternatívája lesz az autónak' -- ezzel a kissé populáris, de a lényeget jól summázó beugróval adta meg az alaphangot előadásának Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnökségi tagja és szóvivője a szerdai Nemzeti Vasúti Kerekasztalon -- a vitanapon a vasút első számú vezetői, a MÁV-ért felelős politikusok, valamint szakmai szervezetek képviselői és jól ismert véleményvezérek mondták el, mi a baj a vasúttal, és mit kellene azért tenni, hogy jobb legyen.
Vitézy szerint a magyar vasút hét fő bűne a céltalanság, az önsorsrontás, az igénytelenség, a fejlődésképtelenség, a bezárkózottság, a motiválatlanság és a némaság. (Azaz nagyjából olyan, mint a magyar társadalom -- a szerk.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról