Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Allianznak szolgáltat az OPKM

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum munkatársai a közeli Allianz Biztosító épületébe járnak ebédelni. Ez adta az ötletet a kísérleti projekthez: 2020 januárjától havonta kitelepülnek a közeli biztosító épületébe, és beiratkozási és kölcsönzési lehetőséget biztosítanak az irodaházban dolgozóknak.
Eddigi tapasztalataik szerint a szülők nagy számban keresnek gyerekeik számára olvasnivalót, valamint szakirodalmat például a gyerekneveléshez vagy az iskolaválasztáshoz. A gondoltnál jóval nagyobb mennyiségű könyv talál így gazdára. A beiratkozók egy része már a könyvtárba is bejár, és elkezdtek témákat, szerzőket rendelni. Örömmel tapasztalják, hogy milyen sok fiatal apa veszi igénybe a szolgáltatást.
A könyvtár dokumentálja a történéseket, hogy nyomon követhető legyen a folyamat, és az idő múltán meg tudják osztani tapasztalataikat az érdeklődőkkel.
(Péterfi Rita a Szakkönyvtári seregszemlén számolt be arról, hogy milyen módon igyekeznek az OPKM kölcsönözhető állományának forgását növelni.)

Hírforrás: KIT-összeállítás
2020. március 12.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_allianznak_szolgaltat_az_opkm
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról