Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az amerikai közkönyvtárak megismerik a fiatalokat (olvasóink szavazatára)

Az amerikai tizenévesek jobban szeretik a könyvtárt és a könyvtárosokat, mint más célcsoportok, de már nem annyira, mint korábban -- tette közzé a felmérésében Pew Research link évvel ezelőtt. Arról a helyről van szó, amely korábban menedék volt a fiatalok számára, kis csöndes melegség a zajos világban, ahol kinyílt előttük a világ; olvastak sportról, szexről, életről és halálról, megismerték az elektronikus világot. Mentor volt a könyvtár -- hallgatólagosan.
A könyvtár azonban tovább próbálkozik.
- Az ifjúsági könyvtárosok szervezete Young Adult Library Services Association (YALSA) támogatásával link olyan rendezvényeket szerveznek, ahol a fiatalok programozhatnak, saját zenéket készíthetnek.
- Kicsit ódivatú, de bejött, hogy könyvtárosok random módon beváltható ajándékszelvényeket rejtettek el könyvekben, szintén fiatalok számára.
- A birkózást és az olvasást hozza össze az Amerikai Könyvtárosok Egyesülete által szervezett Wrestlemania Reading Challenge link mely eddig különlegességével és nyereményeivel 50 ezer gyereket, fiatalt vonzott.
A fiatalok tehát sokféleképpen használják a könyvtárt: házifeladat-készítéstől nyomtatott és e-könyvekhez való hozzájutáshoz, kreatív és innovatív programokon való részvételhez, melyek felkeltik érdeklődésüket, mentorokkal találkozhatnak, társakra lelhetnek, és hasznosan tölthetik el iskola utáni óráikat. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról