Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Az autoriter elképzelések gyakran járnak együtt az összeesküvés-elméletekkel

- A tudósokban és tudományban való hit szignifikánsan, negatívan függ össze (-.27**) az autoriter berendezkedés elfogadásának szintjével.
- A tudósokban és tudományban való hit szignifikánsan, erősen negatívan függ össze (-.58**) a Covid-19-cel kapcsolatos összeesküvési elméletekkel.
- Az autoriter berendezkedés elfogadásának szintje szignifikánsan, pozitívan függ össze (.21**) a Covid-19-cel kapcsolatos összeesküvési elméletekkel.
... írják horvát kutatók a Frontiers in Psychology múlt heti lapszámában.
Mindez arra a következtetésre juttathatja a kritikus / kritikai olvasást fontosnak tartó könyvtárost, hogy az erős vezetőben bízó használókat fokozott türelemmel kísérje a tudományos összefüggések megláttatásának útján. A könyvtárost persze önös érdek is vezérelheti a témában. Ugyanis a háta mögötti polcon és a kínált adatbázisokban igyekszik tényszerűen bemutatni a tudományos összefüggéseket. S ha úgy adódik, az összeesküvés-elméleteket, mint emberi gondolatokat is bemutatja. "Baj, hogy nagyon elutasítóak vagyunk a hülyeségekkel szemben. Ez meggátolhatja, hogy azok képviselői hozzánk forduljanak. Így nem alakulhat ki párbeszéd sem. - CzGy" (ref. MG)

Régebbi hírforrás(ok): Beszélgetés - hitelesség kapcsán I. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról