Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az ELTE ÁJK Könyvtára - patinás falak között

Az ELTE jogi karának könyvtára link és olvasóterme (ld. link ) 1998 óta működik mostani formájában, előtte egy, az Egyetem téri épületben található előadó és a körülötte lévő néhány szoba adott neki helyet. Az elmúlt közel három évben a második kényszerű szünet (először a Covid, másodszor az energiaválság) miatt idén február végén nyitotta meg újra olvasótermét használói számára. (A járvány utáni könyvtáros-találkozóról már beszámoltunk: link )

Online formában szinte minden szolgáltatás elérhető volt (könyvkikérés, tájékoztatás, könyvtárközi kölcsönzések), csupán a kölcsönzött könyvek átvételét és a szkennelést az ELTE-hez tartozó irodaház egyik helyiségében oldották meg. A jogi és szakadatbázisok folyamatosan elérhetőek maradtak ahogyan jelenleg is az ELTE-polgárok, illetve joghallgatók és oktatók számára.

Az "offline" (értsd: olvasótermi) használat átlagosan napi több, mint 100 főt jelent, ami jelentős növekedés a bezárás alatti negatív rekordot jelentő 2 fő/naphoz képest. (Mindez a december-januári vizsga időszakban.) Az online adatbázis-használatot a szolgáltatók által megadott naptári év(ek)re visszamenő statisztikai adatok alapján mérik fel és veszik figyelembe az új megrendelések során. (Kocsis Dóri)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról