Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Az év kistelepülési könyvtárosa Tolna megyében - Bogyiszló, Németkér

Kilencvenhat kistelepülési könyvtáros van a megyében. Közülük nemrég ketten nyerték el "Az év kistelepülési könyvtárosa Tolna megyében" címet.
Kaposi Ildikó - A kérdésre, hogy szeretnek-e olvasni a bogyiszlóiak, azt válaszolja, korábban talán nem annyira, de egyre inkább azt veszi észre, hogy nő a könyvtár tekintélye. A több mint 5000 kötetes bibliotéka olykor már kicsinek bizonyul, mert van, aki az érdeklődésébe vágó könyveket már mind kiolvasta. Természetesen ő sem marad olvasmány nélkül, mert a könyvtárközi kölcsönzés korlátlan lehetőségeket biztosít. Kaposi Ildikó figyelme most elsősorban a fiatalabb korosztály felé fordul, őket szeretné behívni a könyvtárba. Partner ebben a nevelőtestület is, hozzák a gyerekeket, Ildikó pedig könyvtárhasználati órákat tart nekik. Nő az új olvasók száma, az idén mintegy kilencvenen iratkoztak be.
Nagy Anikó - Középiskolába Szekszárdra, a Bezerédj szakközépiskolába, marketing szakra járt, s 2002-ben érettségizett. Ő is, akár csak Kaposi Ildikó, a bajai Eötvös József főiskolára jelentkezett, de előtte még a Bezerédjben elvégezte a marketing és reklám ügyintéző szakot, felső fokon pedig a menedzser szakot. Mint mondja, mindennek most nagy hasznát veszi. Baján művelődésszervezőként, könyvtárosként végzett. Münchenben is megfordult, hogy könnyebben le tudja tenni a nyelvvizsgát - au pair-ként dolgozott. A diplomái megszerzése után rengeteg helyre beadta a jelentkezését, de sokáig nem sikerült elhelyezkednie. Pedig nem csak a könyvtárosságot vagy a művelődésszervezést célozta meg. Végül is bolti eladóként helyezkedett el, amiről egyébként azt mondja, neki az is nagyon ?feküdt?.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról