Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az év kistelepülési könyvtárosa Tolna megyében - Bogyiszló, Németkér

Kilencvenhat kistelepülési könyvtáros van a megyében. Közülük nemrég ketten nyerték el "Az év kistelepülési könyvtárosa Tolna megyében" címet.
Kaposi Ildikó - A kérdésre, hogy szeretnek-e olvasni a bogyiszlóiak, azt válaszolja, korábban talán nem annyira, de egyre inkább azt veszi észre, hogy nő a könyvtár tekintélye. A több mint 5000 kötetes bibliotéka olykor már kicsinek bizonyul, mert van, aki az érdeklődésébe vágó könyveket már mind kiolvasta. Természetesen ő sem marad olvasmány nélkül, mert a könyvtárközi kölcsönzés korlátlan lehetőségeket biztosít. Kaposi Ildikó figyelme most elsősorban a fiatalabb korosztály felé fordul, őket szeretné behívni a könyvtárba. Partner ebben a nevelőtestület is, hozzák a gyerekeket, Ildikó pedig könyvtárhasználati órákat tart nekik. Nő az új olvasók száma, az idén mintegy kilencvenen iratkoztak be.
Nagy Anikó - Középiskolába Szekszárdra, a Bezerédj szakközépiskolába, marketing szakra járt, s 2002-ben érettségizett. Ő is, akár csak Kaposi Ildikó, a bajai Eötvös József főiskolára jelentkezett, de előtte még a Bezerédjben elvégezte a marketing és reklám ügyintéző szakot, felső fokon pedig a menedzser szakot. Mint mondja, mindennek most nagy hasznát veszi. Baján művelődésszervezőként, könyvtárosként végzett. Münchenben is megfordult, hogy könnyebben le tudja tenni a nyelvvizsgát - au pair-ként dolgozott. A diplomái megszerzése után rengeteg helyre beadta a jelentkezését, de sokáig nem sikerült elhelyezkednie. Pedig nem csak a könyvtárosságot vagy a művelődésszervezést célozta meg. Végül is bolti eladóként helyezkedett el, amiről egyébként azt mondja, neki az is nagyon ?feküdt?.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról