Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az hallgató együttműködés és eredménye(i)

Öt-hat éve utcára vonultak a hallgatók, hogy a tandíj ellen tiltakozzanak. Nem is egy megmozdulást szerveztek fáklyákkal, transzparensekkel, ahogy azt kell. Az erről szóló népszavazási kampányban is igen aktívak voltak, de ez érthető, miért ne elleneznék a diákok a 'fizetős felsőoktatást'. Az persze érdekes volt, hogy annak ellenére tiltakoztak, hogy nekik egyáltalán nem kellett volna fizetniük, mert a tandíjat a kormány felmenő rendszerben akarta bevezetni, de ennek okát szépen megmagyarázták: nem maguk miatt, hanem a következő generáció érdekében demonstrálnak. Ilyen erős a szolidaritás Magyarországon.
Ezzel nincsenek egyedül. A rektorok éppolyan csendesek voltak mostanáig, mint amennyire hangosan érveltek az előző kormányok alatt minden intézményes érdeksérelem esetén. Úgy tűnik, nekik sem jött be ez a taktika. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében aki együttműködik, azt megkopasztják. A bankvezetők is együtt akartak működni, amit a kormány úgy értelmezett, hogy akkor náluk még mindig van pénz, amit el lehet venni. El is vették.
A hallgatók nem tartanak itt, ők még együttműködnek. Nem is marad el a jutalom, hamarosan csökkentik az ösztöndíjaikat. Leckének is jó lesz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról