Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az információs szakember hét halálos bűne

Noha a cikk független információs tanácsadóknak szól, könyvtárosok számára is érdekes.
1. Begubózás (ehelyett: a szolgáltatás agresszív ajánlása, és annak szolgáltatása, rendszeres proaktív információszolgáltatás)
2. A források limitálása (az ezerféle forrásokat nem leszűkíteni, hanem menedzselni kell)
3. Félelem a kritikától (ha következetesen minőségi munkát szolgáltatsz, értékeidet felismerik használóid, függetlenül attól, hogy kritikát is mondanak)
4. Nem megfelelő szállítás (időben és formában egyaránt megfelelőnek kell lenni az anyagnak)
5. Az elvárások rossz menedzselése (sokkal jobban elismernek, ha kínálatodat bemutatva csapatmunkában segítesz, minthogy megvárnád, míg téged tesznek felelősnek)
6. A szolgáltatási környezet figyelmen kívül hagyása - ne hozd szégyenbe ügyfeledet (négyszemközt világosítsd fel az információhitelesség kérdéséről, és megfelelő használatáról)
7. A technológia ignorálása (használd munkád hatékonyabbá tétele érdekében)The seven deadly sins of the information professional

-- A független tanácsadó és a vállalati információszolgáltató szakember esetén napi feladat, hogy felettesei számára bizonyítsa hasznosságát és hozzáértését. Ez a körülmény folyamatos minőségi munkára kényszeríti az embert. A munkakeresés, a munkahelyváltás és -megtartás kérdéseivel is foglalkozik Haraszti Pálné egy tíz év után is aktuális (online sajnos még nem elérhető) cikke a Könyvtári Figyelőben: Állásvadászat -- avagy hogyan keressünk állást, ha már könyvtáros pályára adtuk fejünket? Könyvtári Figyelő, 1993/3. p. 438-445 (MG)

Hírforrás: The seven deadly sins of the information professional / Chris Buckingham. In: SCIP.online 1 (June 20, 2002) 11; link
2003. április 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_informacios_szakember_het_halalos_bune
Régebbi hírforrás(ok): The seven deadly sins of the information professional / Chris Buckingham. In: SCIP.online 1 (June 20, 2002) 11; link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról