Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Internetre szavaznak az újságolvasók

A hírek iránt érdeklődő internethasználók 21 százaléka elsődlegesen már a lapok online tartalmaiból tájékozódik - derül ki a Nielsen/NetRatings most közzétett felméréséből. A kutatócég azokat az amerikai internethasználókat kérdezte, akik olvasnak újságot. Az anyag szerint azonban 72 százalékuk még mindig a nyomtatott sajtóból tájékozódik. Gerry Davidson, a társaság médiaelemzője jelezte: sok kiadó fejleszti és növeli online portáljának kínálatát, miközben elkezdték kidolgozni internetes stratégiájukat is. A Nielsen tanulmányából kiderül az is, hogy a férfiak közül többen érdeklődnek az online újságokból; a megkérdezettek 53 százaléka tájékozódik a különböző portálokról, míg a nők 57 százaléka továbbra is a nyomtatott termékek mellett teszi le voksát. Peter Chernin, a világ egyik legnagyobb kiadóvállalata, a News Corporation elnöke nemrég jelezte: az elektronikus sajtó szerepe a következő évtizedben tovább növekszik -- írta a Mediaguardian. - F: jún. 23.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról