Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az olvasás órája -- napóra avatás a Halisban (galéria)

A miklósfai (Nagykanizsa) iskolások népes, gólyalábas csapatának társaságában szerdán avatták fel a Halis István Városi Könyvtár legújabb látványosságát, egy napórát, amely már a tavalyi év végétől ékesíti a bibliotéka falát.
Az esemény 'apropója' emellett az volt, hogy épp e napon vette kezdetét a könyvtár legújabb, 'Olvasni jó' programsorozata, aminek jóvoltából öt általános iskola (a Palini, a Rozgonyi, a Miklósfai, a Kiskanizsai és a Zalakomári intézmény) diákjai látogatják majd rendszeresen a könyvtárat, s vesznek részt olvasásnépszerűsítő foglalkozásokon.
- Az egyéves projekt célja pedig elsősorban az, hogy minden iskolás gyermek legalább egyszer jöjjön el hozzánk, illetve, hogy megszerettessük -- már kiskorban -- az olvasást a jövő generációval -- mondta Kardos Ferenc, a könyvtár igazgatóhelyettese. Kiemelve továbbá azt is, hogy a jelképes óraavató nem csak ezt a programot, hanem az AZOLO-ként link ismert 'olvasás órája' elnevezésűt is szimbolizálja. Az említett órát egyébként egy helyben élő 'időmester', Martin Géza készítette. Képek az eseményről: link )

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról