Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az olvasás szexi, de ezt túl komolyan vette a dél-afrikai minisztérium szóvivője

A dél-afrikai közoktatási minisztérium szóvivőjének, Elijah Mhlangának elnézést kellett kérnie, miután eléggé félresikerült az olvasást népszerűsítő kampánya a Twitter-oldalán - számolt be róla a News24.com. A "Read to Lead" tweetek között ugyanis olyanok is voltak, amik arra biztattak, hogy "az olvasás legyen szexi". Nem is az üzenettel volt baj, sokkal inkább a hozzá csatolt képekkel, az egyikben egy meztelen, a másikban egy alulöltözött nőt lehetett látni.
A közösségi oldalon nagy felháborodást keltettek a bejegyzések, amik után Mhlanga kénytelen volt elnézést kérni, mint írta: A médiát fogyasztó kortárs közönség általában nyitott a szexre és a szexualitásra(?) Ezzel összefüggésben kissé áttörtem a határt, hogy játszunk a jelentésével, és hogy megerősítsünk egy narratívát, miszerint az olvasás egy olyan aktivitás, amit szórakozásként és szabadidős elfoglaltságként lehet végezni.
Mindenesetre elnézést kér azoktól, akiket a képekkel megsértett vagy csalódást okozott azokkal. A Read to Lead kampány eredeti célja egyébként, hogy az olvasás megkedveltetése "a fiatal felnőttek, az iskoláskorú emberek és a társadalom egészének körében".

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról