Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Az olvasók szeretete és hálája tartja bennünk a lelket a nehéz körülmények között is'

Ha nem volna Covid, akkor szabadon lehetne ölelgetni a könyvtárosokat, de most inkább arra biztatlak benneteket, hogy legalább virtuálisan küldjetek egy-egy ölelést kedvenc könyvtárosaitoknak, mert nem kérdés, hogy megérdemlik! Both Gabi írása az "ölelj meg egy könyvtárost!"-nap alkalmából.

Nyüzsgő gyerek voltam, nem fértem a bőrömbe', de a suliban, ha szünet volt, többnyire rohantam a könyvtárba, és alig akartam meghallani a csengőt, ami sajnos mindig azt jelentette, hogy vissza kell menni az órára.

Emlékszem, mennyire varázslatos élmény volt, amikor először jártam könyvtárban. (Hetvenes évek eleje, elég kis település.) El sem akartam hinni eleinte, hogy ennyi könyv létezik a világon. A falunkban nem volt könyvesbolt. (Egyébként tudtommal ma sincs, bár már nem falu, nem is nagyközség, ahogy akkoriban hivatalosan nevezték, hanem város.)

Imádtam a könyvek illatát, a hívogató csendet, a tapintható nyugalmat, na meg a rengeteg könyvet. De a könyvtárosokat szerettem a legjobban. Mindig volt idejük, kedvük és türelmük válaszolni a kérdéseimre. Komolyan vettek. (Akkoriban nem volt még ennyire általános, hogy egy gyereket komolyan vesznek a felnőttek.)

Szenvedélyesen és szinte válogatás nélkül elolvastam mindent, ami kicsit is érdekesnek tűnt. És engem minden nagyon érdekelt. (Kivéve a tananyagot, pláne a reáltárgyakból feladott tanulnivalókat.) ...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról