Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az újságíróknál díjazzák a minőségi tájékoztatást

A nyomozati anyag feldolgozásért ítélték oda január hónapban az elismerést. A Minőségi Újságírás Díj januári nyertese a 444 sorozatban közölt, a Schadl-ügy nyomozati anyagát ismertető akciója.
A Főszerkesztők Fórumának indoklása szerint a szerkesztőség több tagjának (Miklósi Gábor, Urfi Péter, Szurovecz Illés és Horváth Bence) közös sorozata "terjedelmes anyagból alapos válogatás után választotta ki feldolgozott szálakat és túlment a dokumentumok puszta ismertetésén.

A zsűri ezen kívül három munkát emelt még ki a januári felhozatalból:
Körömi Csongor (Telex.hu) és Kulcsár Árpád (Transindex.ro) közös munkája a román-magyar határmenti oktatási migrációról.
Pintér Luca (szöveg) és Ajpek Orsi (fotó) egy ikreket örökbefogadó meleg pár történetét követte hosszú időn keresztül, nagyon erős fotóanyaggal a Telexen megjelent anyagában.
A Forbes leggazdagabb magyarokat listázó, évente közölt összeállítása, amely alapos feldolgozásával és módszertanával jelentős mértékben hozzájárul a társadalom önismeretéhez.
A nyertes írások szerzői havonta összesen 200.000 forint jutalomban részesülnek. A Minőségi Újságírásért Díjat a Hírkereső támogatja.
A zsűri tagjai Neizer Anita, Nyáry Krisztián, Dudás Gergely, Veiszer Alinda, Weyer Balázs, Both Vilmos, Varró Szilvia.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról