Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az ünnepségen méltatták a Katona József Könyvtárt

Idén 120 éves a kecskeméti Katona József Könyvtár. A jubileum kapcsán tartottak emlékülést a megyei könyvtárban tegnap, az Orszá­gos Könyvtári Napok nyitónapján.
A szakma részéről elsőként Barátné dr. Hajdu Ágnes, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöke, valamint az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége) igazgatótanácsának tagja gratulált a jubiláló intézménynek. Előadásában rámutatott: az elmúlt 120 év egyszerre kötelez és felhatalmaz. A Katona József Könyvtár működése országos és nemzetközi szinten is figyelemre méltó, az intézmény sosem félt a kihívásoktól. Kollégáinak azt kívánta: legyenek büszkék és magabiztosak abban, hogy jó úton járnak, tájékozottak, és az általuk tárolt információk segítik a felhasználókat. A könyvtárnak pedig azt, hogy maradjon meg erős, tettre kész és fiatal intézménynek, legyen akárhány éves.
- Kiindulási pont, meghatározó mérce és támasz a többi megyei könyvtár számára a Katona József Könyvtár - méltatta az ünnepeltet Tőzsér Istvánné, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke. Ez az a szakmai műhely, amely nemcsak megálmodta és kimunkálta az újabb és újabb szolgáltatási mintákat és modelleket, hanem meg is osztotta, közkinccsé tette azokat. Például a kistelepülési könyvtárellátást, a mára országossá vált könyvtári napokat, a tavaszi internetfiesztát. Vagy az éppen felfutóban lévő könyvtármozit, ami országosan, de talán a világon is egyedülálló - sorolta az előadó.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról