Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Barki Katalin - videotóriumot építettek, plágiumkeresőt üzemeltetnek a SEK-en

MKE-emlékérmet kapott Barki Katalin.
BK: Elkötelezett híve vagyok a minőségnek, a minősítésnek, a ?mindig előremenni" szemléletnek, hogy mindig találjuk meg azt a szakterületet, ami újszerű, sőt egyedülálló az országban. Sok könyvtár hív szakértőnek, előadást tartani - fűzi tovább a szót Barki Katalin. - Elismert az egyetemi könyvtár, mert bátrak voltunk, vállalkozóak, mertük megméretni magunkat. A tanulástámogató szolgáltatási rendszerrel messzire jutottunk. Nyitottunk a digitális szolgáltatások irányába, integrált könyvtári rendszert működtetünk. Szolgáltatunk videómegosztó portálnak, 800 körüli felvétel van a videotóriumban. Korábban filmfelvételek készültek a hallgatók tanítási gyakorlatáról, amit aztán lehetett elemezni, sokat tanultak abból a hallgatók, hogy magukat visszanézték. Ezt újra be lehetne vezetni, a pedagógusképzés kitörési pontja lehet. Plágiumkereső, amin a szakdolgozatokat átfuttatjuk, Magyarországon először az Óbudai egyetemnek és nekünk volt, most kezdik bevezetni más felsőoktatási intézményekben is.
Barki Katalin az elsők között vett részt e-tananyagok fejlesztésében, könyvtári informatikai rendszerek hálózatok, adatbázisok fejlesztésében. Könyvtári vezető és szervező tevékenysége mellett óraadója a SEK Könyvtár és Információtudományi Tanszékének.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról