Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Becsüljék meg a tudást és arra építsenek

A politikusok hallgassanak a tudósokra, a szakértők által megfogalmazott javaslatokra. Ez a tüntetők egyik legfontosabb követelése ezért itthon és a külföldi országokban is.
Ahogy a klímaváltozás valósága egyre inkább a mindennapjaink részévé kezd válni, úgy erősödtek fel azok a mozgalmak, melyek szerint azonnali és radikális fordulatra van szükség ahhoz, hogy ez a bolygó lakható maradhasson az emberek számára.
Ezeknek a mozgalmaknak az élére a legtöbb országban a fiatalok álltak. A legismertebb közülük a hetente egyszer klímasztrájkot tartó svéd Greta Thunberg lett, de az elmúlt hónapokban a világ számos országában tüntettek diákok tízezrei, konkrét lépéseket követelve, melyekkel mérsékelni lehetne a klímaváltozást.
A nyugat-európai városokban látott tömegek egyelőre itthon még nem mentek utcára, de az elmúlt hetekben egyre többen és többen vettek részt péntekenként a Fridays for Future link Magyarország által szervezett tüntetéseken. Az eheti, a Kossuth térre megszervezett tüntetés előtt a mozgalom három alapítójával, Buru Petrával, Hartmann Johannával és Pribéli Leventével beszélgettünk.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról