Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Beépített könyvtáros -- 'Könyvtár 300' kurzus -- könyvtárlátogatás nélkül

New York Állami Egyetemen Mark McBride segíteni igyekszik a hallgatók információs ügyetlenségének megszüntetésében. Beépített könyvtárosként (olyan könyvtáros, aki szolgáltatását nem a könyvtáron belül, hanem ott látja el, ahol használói fizikailag jelen vannak) Könyvtár 300 néven kollégájával kurzust indított, melyen információhasználatra, -gyűjtésre, -értékelésre, -felhasználásra tanítja a hallgatókat. A hagyományos referenszet kombinálja a szoftverismerettel és internettel, és ezeket kurzusfejlesztésre és oktatásra használja. Mint mondja: a könyvtáros szakmában nagyon gyorsan történnek a dolgok, és képesnek kell lennünk igazodni ezekhez. Alap, hogy a hallgatók pontosan tudják: mi a keresésük célja, mit keresnek, a kapott dokumentumot ki készítette és miért. Az órákra flash drive-val érkezik, és nem visz virtuális vagy valós könyvtárlátogatásra. Hallgatóival -- akik vizsga helyett egy-egy kurrens témában projekt-keretekben multimédia prezentációt készítenek -- hordozható alkalmazások használatát tanulják. -- A beépített könyvtáros tehát az oktatási folyamatba épül be, miközben együttműködik az oktatókkal és az intézmény IT-személyzetével -- teszi hozzá az egyik komment. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Miért tüntetik ki az amerikai könyvtárosképző oktatót? -- Mert segít kimászkálni link A beépített könyvtáros -- ha nem megy a hegy Mohamedhez link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról