Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bevonzani az Alfa és Z generációt

Az Alfa és Z generáció is napi szinten használja az okoseszköz-rendszereket. Rájuk leginkább az jellemző, hogy mindent azonnal szeretnének, az azonnaliság hatotta át az életüket. Fontos azonban, hogy nem ők választották ezt, hanem mi adtuk nekik.
- Nagyon sokszor egy klasszikus könyvtár erre az azonnaliságra nem ad választ, hiszen ott olvasni kellene, az pedig egy hosszú időtartam. Amit a könyvtár megtehet az új generációkkal, az az, hogy megadja az internet élményét, de offline módon. Azt kell megtalálni, hogy hogyan lehet megjeleníteni, hogyan lehet bevinni a hétköznapokba, és ehhez hogyan lehet társítani az olvasás élményét - hangsúlyozta Steigervald Krisztián.
- Klasszikusan Harry Potter jelenségnek hívjuk az internet élményének a könyvekben való megjelenését, hiszen azt az író nagyon gyorsan, villanásszerűen váltakozó fejezetekre bontja szét. Ennek hatására megfordult az olvasás csökkenése a gyerekeknél. Azt tapasztaljuk az utóbbi években, hogy nőtt az olvasás aránya, és azoknak az aránya a Z generációban, akik olvasnak. Hogy ha erre a könyvtárak tudnak adni egy hathatós, modern, 21. századi választ, akkor el lehet érni a fiatalokat és be lehet vonzani őket - zárta gondolatait generációkutató szakember.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról