Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

BiblioPride - olasz könyvtári pr, más közgyűjteményekkel, helyi sajátosságokkal

A nápolyi és firenzei (2012, 2013) BiblioPride után döntött úgy az olasz könyvtáregyesület (AIB), hogy minden évben megrendezi az eseményt, hiszen az az egyesület egyik fő céljának (és feladatának), az advocacy-nak teljesen megfelel. Ez a fogalom az AIB értelmezésében minden olyan törekvést jelent, amely a könyvtár helyét, szerepét, értékét mutatja be, tudatosítja mind a kultúrában érdekelt szereplők, mind az egész társadalom számára. A rendezvénysorozat pedig megmutatja a könyvtárakban dolgozók legitim "büszkeségét" munkájukra, szolgáltatásikra, és egyben elősegíti annak a gondolatnak a felismerését a polgárok mind szélesebb köreiben (de éppúgy a különféle intézményekben és a politikában is), hogy van könyvtáruk, és hogy miként gyümölcsöztethetik annak szolgáltatásait.
A 2014-es BiblioPride október 4-én Lecce városában csak kezdetét vette, az egész hónap során mintegy 400 rendezvényt tartottak, 130-at Puglia régióban és még külföldön is harmincat. A széles körű tematikában szerepelt a kulturális örökség hasznosítása a könyvtárak, levéltárak, múzeumok együttműködése révén, a könyvtárak aktív szerepe a környezetvédelemben, a közjavak megfelelő használata, a könyvtár hozzájárulása a gyermekek és felnőttek tanulmányaihoz, funkcionális építészeti megoldások a könyvtárépületekben stb. A rendezvények témája mindig a helyi sajátosságokhoz igazodott, így támasztva alá az általános mondanivalót a könyvtár szerepéről, hasznáról. (Mohor Jenő)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról