Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Bírósági könyvtárak fejlesztési programja

2010 júniusában zárul le az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának Magyar Bíróképző Akadémiája által szervezett bírósági könyvtári hálózatfejlesztés alapvetése. Az összes bírósági könyvtári intézményre (27 báziskönyvtár és 119 helyi bírósági könyvtár) kiterjedő fejlesztés célja, hogy egységes információtechnológiai eszközpark kiépítésével, könyvtári szoftverek beszerzésével és képzések révén emelje az igazságszolgáltatási munka támogatására szolgáló könyvtárak szolgáltatási színvonalát. A munka végeztével rendelkezésre áll a bírósági dokumentumvagyon azonos elvek alapján működtetett adatbázisa, lehetővé válik a bírósági könyvtárak szolgáltatásrendszerének kialakítása és az
együttműködés a magyarországi jogi szakkönyvtárakkal.
A számítástechnikai eszközbeszerzés révén 27 bírósági intézményben sikerült munkacsoport szintű nyomtató-szkennerrel kiegészített olvasói és könyvtárosi munkahelyet kialakítani.
A rendszer szolgáltatásainak működtetéséhez szükséges tudást a bírósági könyvtárosok az OSZK Könyvtári Intézete által kidolgozott akkreditált képzés keretében szerezik meg, amit általános infokommunikációs felkészítést nyújtó távoktatási kurzus egészít ki. A távoktatás tartalmi kialakításában az OSZK KI működött közre, a tananyag fejlesztését azt Eszterházy Károly Főiskola végezte. A program júniusi befejezése után a szolgáltatások színvonalának biztosítása érdekében az Akadémia Tájékoztatási Központja éves terv alapján végzi a bírósági könyvtárosok folyamatos továbbképzését, biztosítva ezzel a hatékony ítélkezés információs hátterét.

Hírforrás: Pataki Gábor
2010. április 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=birosagi_konyvtarak_fejlesztesi_programja
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról