Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bizalomhiányos a magyar -- a könyvtárakkal szemben is?

Tóth István György, a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. vezérigazgatója Bizalomhiány, normazavarok, igazságtalanságérzet és paternalizmus a magyar társadalom értékszerkezetében című előadásában európai közvélemény-kutatási adatokra, valamint intézetének kutatási eredményeire hivatkozva arról beszélt, hogy a magyar társadalom zárt értékszerkezetű, magába forduló, bizalomhiányos. Ez utóbbi főleg az intézményekkel szemben nyilvánul meg. A magyarok többsége nem fogadja el az egyenlőtlenségeket, a társadalom működését igazságtalannak tartja, 'egyszerre paternalista és infantilis'.
-- Bár a forrásadatok nem frissek és a felmérések nem térnek ki külön a könyvtárakra, ám nincs okunk könyvtári rendszert kivenni a bizalomhiányban részesülők közül. S ha így van, az magyarázhatja a könyvtárakkal szemben támasztott igények csekélyebb szintjét, a reklamációkkal kapcsolatos bizonytalanságot. Melyre stratégia lehet a használói igények tüzetesebb vizsgálata, illetve annak való megfelelés. S bár nincs más lehetőség, nem könnyű feladat megfelelni egy egyszerre 'paternalista és infantilis' használói tábornak. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról