Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

BOBCATSSS-morzsák

Mivel még tart a konferencia, ezért csak néhány morzsát közlünk, remélve, hogy a szerény magyar résztvevő- és előadói létszám ellenére a budapesti konferencián elhangzott frissítő gondolatok helyet kapnak a hazai szaksajtóban. -- A norvég közkönyvtárak a használói kérdések 15%-ára tudnak 'azonnal' helyes választ adni (Gunhild Salvesen). Litvánia lakosságának 33%-a könyvtárhasználó (Polana Vilar), Horvátországban kb. 10 az arány. A kölni városi könyvtárban a referenszkérdések száma öt év alatt több mint negyedére zsugorodott az internet hatására (Jutta Benkowsky). E könyvtárban magánszemélynek a térítéses információszolgáltatás keretében standard kérdést három napos határidővel 50 euró/óra munkadíjjal számítják, vállalkozások esetében vastagabban fog a tolluk (Brite Bühring). Theo van Gogh meggyilkolása és számos politikus megfenyegetése hatására a szólásszabadság kérdései a könyvtárakban is aktuális kérdéssé válnak: multikulturális közegben beszerezhető-e egy adott közösséget kultúráját, nézeteit sértő irodalom? (Jelke Nijboer).

Hírforrás:
2005. február 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=bobcatsss-morzsak
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról