Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Börtönkönyvtár 2007-ben az 'Év Könyvtára'

A münsteri börtön könyvtárát nyilvánították a 2007-es 'Év Könyvtárának' Németországban. A döntés indoklásául a zsűri egyebek mellett a börtönkönyvtár 'magas színvonalú szakmai képzettségét' emelte ki és rámutatott: ennek köszönhető, hogy az 528 férőhelyes börtön férfi elítéltjeinek 80 százaléka rendszeresen olvas a harminc különböző nyelven rendelkezésre álló könyvekből. A kitüntető cím -- és az ezzel járó 30 000 euró pénzjutalom -- odaítéléséért folyó vetélkedésben a münsteri börtönkönyvtár maga mögé utasította többek közt Karlsruhe egyetemi könyvtárát és a müncheni városi könyvtárat. 'A münsteri a legkorszerűbb börtönkönyvtár Németországban' -- jelentette ki Gabriele Beger, a Német Könyvtárak Szövetségének elnöke. Hogy milyen nagyra értékelik a rabok a könyvtárt, azt jól mutatja a szabadidő kihasználását tudakoló felmérés eredménye. Ezek szerint az elítéltek 79,1 százaléka első helyen említette az olvasást, ami így maga mögé utasította a televíziózást (71,8 százalék). Beger ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy 'amikor rács mögött élő emberek a kultúrával foglalkoznak, az új lehetőségeket nyit az életükben'. Nem a joggal foglakozó irodalom a legnépszerűbb az elítéltek között... - F: Stop, aug. 8.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról