Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Börtönkönyvtáros és 'hangulata'

... Szerintem a magyar társadalom is úgy gondolja, hogy mindenért meg kell fizetnie valakinek, és a lehető legszigorúbban büntessünk meg mindenkit és rohadjon meg a börtönben. Ebben nagy szerepet játszik a szűklátókörűség.

Milyen munkád volt?
- Zsuzsa, aki középiskolai tanár volt: Végig dolgoztam, egy ideig például könyvtáros voltam. A Covid előtti időkből megmaradt a mozgókönyvtár, ami úgy működött, hogy egy héten egyszer cipeltük fel egy-egy szintre a nehéz ládákban a könyveket. Próbáltam kitalálni, ki mit olvasna szívesen. A felügyelet sürgetése mellett osztottuk szét a köteteket: - Na mozogjanak már, adjon neki egy képeskönyvet, nem látja, hogy nem tud olvasni? - Adja azt, ami a jobb kezében van, haladjon, haladjon!
Mélységesen degradáló a személyzet.
A fél fizetésemet levonták, így 6-7000 Ft-ot kerestem egy hónapban, ami szinte semmire nem volt elég.
A családom támogatott anyagilag ezen felül.

Az egészségügyi ellátásból mit tapasztaltál?
- Egyszer a felügyelet észrevette, hogy a csípőkopásom és a sok cipekedés miatt alig bírok járni, és indítványozták, hogy "az eü-t vegyem irányba".
Az ottani orvost számtalanszor feljelentették már. Amikor bemegy hozzá valaki és köszön, akkor az a stílus, hogy ráüvölt: "Ki engedte meg, hogy megszólaljon?!"
Aztán pedig megkérdezi "Mije fáj?" és elmondom, hogy mim fáj. "Amikor bűnözött, nem fájt?" Viszont amikor mondtam neki, hogy csak fájdalomcsillapítót szeretnék, hogy tudjam folytatni a munkát, mert ezzel is szeretném jóvátenni a bűneimet, akkor nagyon elégedett volt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról