Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Chicagoban már a diákmunkás is kiáll saját érdekei mellett (olvasóink szavazatára)

A Chicagói Egyetem (UC) diploma nélküli diákmunkás könyvtárosai szakszervezetet alapítottak. A Student Library Employees Union (SLEU) legfeljebb 220 tagot képviselhet, és az egyetemmel folytathat tárgyalásokat a bérekről, a munkaórákról és a jogi képviseletről. A diákmunkások május 7-én nyújtották be a petíciót az alapításához, amelyben a teljes munkaidős könyvtárosokat képviselő szervezet segítette őket. A szavazáson június 8-án végül 80 százalék voksolt a diákmunkásokat képviselő könyvtári szakszervezet megalapítása mellett.
A munkakörülményekkel kapcsolatos frusztrációk és a képviselet hiánya miatt probléma tavaly novemberben kezdődött. A követelés részei a magasabb bérek, a nagyobb átláthatóság és az ütemezések rugalmasságának tiszteletben tartása. Továbbá törvényes jogi képviselő, akinek panaszt lehet tenni a zaklatás, bántalmazás vagy a fogyatékkal élők törvényeinek megsértése miatt. A szakszervezet szerint a diákmunkások az alacsony bérek miatt nem tudtak eléggé a tanulmányaikra koncentrálni, inkább túlórát vállaltak a fizetéskiegészítés miatt.
Az egyetem elismerte, hogy a diákmunkások is megérdemlik a jó munkafeltételeket és a megfelelő fizetést. Egy diákképviselő szerint így az egyetem demokratikusabb intézménnyé vált, ahol figyelnek a diákok érdekeire. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról