Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Civilek vagy 'álcivilek' állami képzése? - Cselekvő közösségek projekt

A következő években hárommilliárd forint uniós pénzt oszt szét az állam 360 magyar település között, hogy beindítsa a helyi civil életet, a programot legkomolyabban vevő munkatársakat viszont már az indulásnál kirúgták. Őket meglepte az elbocsájtásuk, azt mondják, a helyi politikusoknak nem tetszett a mentalitásuk, és most attól félnek, hogy a pénzt falunapokra fogják költeni, a helyiek véleményére pedig senki sem lesz kíváncsi. Átbeszéltük velük, hol csúszhatnak félre a jószándékú kezdeményezések, hogyan telepedik rá a politika a pályázati pénzekre, és mit tehet ilyenkor, aki komolyan veszi a munkáját.
... A program célja pedig mindannyiukat inspirálta. "Izgatott voltam, hogyan lehet ezeket a halott intézményeket - például a könyvtárat a művelődési házat - a lakókörnyezet segítségével megtölteni" - mondta egyikük.
- A témában megkerestük Antalffy Pétert, az OSZK Nemzetközi és kulturális kapcsolatok osztálya vezetőjét júl. 22-én. Ha válasza megérkezik, közöljük. (MG)
Lapzártánk után kaptunk válasz Antalffy Pétertől: "Az Országos Széchényi Könyvtárnak semmilyen hozzáfűznivalója nincsen." - Köszönjük.

Régebbi hírforrás(ok): OSZK-együttműködés - hogyan tud 4000 könyvtár hozzájárulni a társadalom és a gazdaság fenntartható fejlődéséhez link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról