Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Coworking-iroda: a könyvespolcok helyébe is telepíthető!

Ahol a szexoldalfejlesztő pacsizik a könyvelővel - így működik egy magyar álommunkahely. - Már Magyarországon sem csak álom a közösségi irodai lét, ahol mindenki a saját maga főnöke, ahol mindent szabad, de semmit sem muszáj, ahol a coworkerek önzetlenül segítik egymást, és ahol munka után együtt sörözik a huszonéves kreatív a 70 éves könyvelővel.
6 órás munkanap Svédországban, 4 órás munkahét, iroda az erdő mélyén vagy egy bambuszkunyhóban stb. Napjainkban egyre többen kérdőjelezik meg az ipari forradalom óta úgy felejtett munkahelyi idő- és térbeli kereteket, viszont a legtöbb közösségi irodában dolgozó már ösztönösen is érzi, amit amúgy egyre több tanulmány is szajkóz: az emberi agyat nem a 8 órás szakadatlan munkavégzésre tervezték, hanem arra, hogy ciklikusan, sok kisebb-nagyobb pihenőidőt beiktatva dolgozzon, lehetőség szerint minél inspirálóbb környezetben, minél szabadabban.
- Az USA-ból a kétezres évek elején indult coworking mozgalom hamar utat tört magának Európában is, ahol leghamarabb a britek honosították meg, Magyarországon pedig 2008-ban nyitott az első közösségi iroda nagyjából a startup szcéna kialakulásával egy ütemben. Azóta nem csak Budapesten vetette meg a lábát a coworker kultúra, de a nagyobb vidéki városokban is terjed.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról