Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Debreceni közösségi terek is esélyesek Az Év Irodája verseny megnyerésére

Az Ingatlan.com oldalhoz tartozó Az év irodája csoport idén is keresi 16 kategóriában az év legjobbjait, akik formálják az irodapiacot, a munkáltatói kultúrát és évről évre új értéket teremtenek a hazai piacon. Az Év Irodája versenyen Az Év Közösségi Tere kategóriában indult a Debrecen HUB lakásiroda, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár konténerkönyvtára, illetve az Újkerti Könyvtár és Közösségi Tér is.
A Debrecen HUB 2015 júliusában nyitott meg, az első bérlők startupperek voltak. (...)
A Méliusz Könyvtár mobil konténere olyan közösségi tér, melyet bármikor bármilyen helyszínre kivihetnek, számos rendezvénynek helyet adva ezzel. A megnyitása óta Debrecen több pontjára is kiköltözött, de a Campus és a Deszka Fesztiválon is várta a látogatókat a mobilkönyvtár - a könyvek mellett például kreatív gyerekfoglalkozásokkal, zenés előadásokkal, kiállításokkal - olvasható a bemutatkozásban. Hozzátették, nemzetközi érdeklődés is övezte ezt az innovatív közösségi teret: Olaszországból és Kínából is felkeresték a Méliusz Könyvtár vezetőségét, a tér belsőépítészeti, kivitelezési, fenntarthatósági és technikai hátteréről kérdezték őket.
"Ez egy igazán úttörő, nemzetközileg is újdonságként működő közösségi tér, mely akár kisebb városokban is olyan szolgáltatásokat nyújthat, amit jelenleg sajnos főként csak nagyobb városokban érhet el a lakosság, de jól láthatóan egy nagyobb város is rendkívül gazdagon tudja használni a mindennapokban" - közölték.
Az Újkerti Fiókkönyvtárban (most már Újkerti Könyvtár és Közösségi Tér) átalakítás előtt raktárként funkcionáló teret közösségi térré alakították át. A közösségi tér célja, hogy interaktívabbá tegyék a könyvtári életet, helyet adjon a közösségi életnek és lehetőséget biztosítson a kikapcsolódásra. "A ténylegesen pár perc alatt könnyedén átalakítható térkialakításnak köszönhetően számtalan továbbképzési, oktatási, szabadidős és relaxációs tevékenység szervezhető ide, a gyerekeknek szervezett kézműves foglalkozásoktól kezdve egészen a felnőtteknek szánt továbbképzésekig" - olvasható a leírásban.

Régebbi hírforrás(ok): Átadták a Méliusz konténer-könyvtárát - nem zsúfolják könyvekkel link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról