Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Design thinking oktatás is növelheti a MOME megújult könyvtárának forgalmát

A MOME campus fejlesztése miatt a MOME 2016-ban ideiglenesen a Műszaki Egyetem Z épületébe költözött. Az elhelyezkedés, belakás után 2018-ban az új campus és a visszaköltözés tervezésével foglalkoztunk a mindennapi teendőink mellett. Megtörtént a visszaköltözés 2019. nyarán.
A MOME Könyvtár link forgalma kölcsönzés szempontjából, amióta visszaköltözött a Zugligeti útra, jelentős mértékben nem változott, ahogy a reprográfiai szolgáltatást igénybe vevők száma sem. A helyben olvasók száma viszont növekedett, főként a földszinti tágas, világos olvasóterem és a kisebb közös munkára alkalmas olvasóboxok kedveltek. Az emeleti kisebb folyóiratolvasót inkább a nyugodtabb olvasásra vágyók használják.
A könyvtári forgalom azonban remélhetőleg növekedni fog, hiszen idén már a könyvtárban tudtuk tartani az első évfolyamos hallgatók számára a a könyvtár bemutatását szolgáló órákat, ami jobb lehetőséget teremtett a könyvtári állomány megismertetésére.
A Könyvtár szolgáltatásait a desing thinking módszerével szeretnénk vonzóbbá és ismertebbé tenni egy kurzus keretén belül, ahol remélhetőleg a szolgáltatás bővülést úgy is segítenénk, hogy egy felhasználó app-ot tervezünk a hallgatókkal együtt, terveink szerint.
- A könyvtárt bemutató fotókat Lévai Klára és Tiry Katalin készítette. Ld.: link (Nagy Eszter-Lévai Klára)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról