Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális jövőt szán az EU az idősebbeknek is

2020-ban az EU népességének 25%-a lesz 65 év feletti életkorban. A tagállamok a nyugdíjakra és egészségügyi ellátásra a mainál a GDP-tömegben számolva 4-8%-kal többet fognak költeni. Ugyanakkor a seniorok fontosak a fogyasztás szempontjából is, hisz összesen 3 ezermilliárd euró nagyságrendet képviselnek. Mindezek a tényezők indokolják, hogy körükben is jobban terjedjenek az infokommunikációs eszközök, megkönnyítve életüket (az akcióterv elnevezése: Ageing well in the information society). Az információs társadalom és média ügyeiben illetékes EU-biztos, V. Reding 1 milliárd eurós kutatási alap létrehozásáról tájékoztatott. Az idősebbek körében a digitális eszközök csupán minden tizedik embert érik el jelenleg, -- egyes adatok szerint pedig az 50 év felettiek ötöde látás- és hallászavarok vagy egyéb egészségügyi problémák miatt nem tud élni a kínálkozó lehetőségekkel. (ref. SP) - F: jún. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról