Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális oktatást támogató OSZK-megjelenések - Instagramon, blogon, YouTube-on

Múlt heti lapszámunkban beszámoltunk link a MEK csaknem megduplázódott forgalmáról. A Könyvtári Intézet megnövekedett publicitásával a Katalist és a Könyvtárosok Facebook-csoport olvasói is szembesülhetnek.
A járványhelyzetre való tekintettel az OSZK március 17-étől nyilvános szolgáltatásai nem vehetők igénybe (az olvasótermeink zárva tartanak, rendezvényeink elmaradnak). Mindazonáltal online szolgáltatásaikkal segítik az oktatást, biztosítják az olvasói igényeket, a gyűjteménye munkatársai pedig tovább építik a digitális tartalmakat.
- Még március végén kezdődött a közösségi felületein a Táncold körbe Magyarországot online! program link , amellyel az érdeklődők nyolc tájegység jellegzetes táncait tanulhatják meg otthonukban. A Táncolj velünk! gyermek néptánc-oktató filmsorozat 1998 és 2008 között készült a nemzeti könyvtárban. A filmeket az OSZK YouTube-csatornáján link tették közzé.
- A könyvtár blogoldalán link egy-egy muzeális könyvtári dokumentumot játékos nyomozás link során ismerhetnek meg közelebbről az olvasók - pünkösdvasárnapig.
- Május elején ezen a felületen indult a Trianon 100 - Emlékműveink sorsa a Kárpát-medencében című sorozat (bővebben: link ), amelyben a magyar történelem tragikus sorsú művészeti alkotásait mutatják be. Itt olvasható a Munkák és napok - és kincsek blogszéria is, ahol felbukkanó kincsekből, témákból, érdekességekből adnak közre egyet-egyet.
- A Könyv élni segít Instagram-posztsorozat link elsősorban fiataloknak szól. Témája az útkeresés, az önismeret, a hétköznapok világába való beilleszkedés, a párkapcsolat nagy kérdései, valamint számos más, mindannyiunk fiatalságát jellemző feszítő, nehéz, lelkesítő és inspiráló érzés, gondolat.
- Nemrégiben indult az Ady Endréhez kapcsolódó sorozat link is, amelynek középpontjában a könyvtár közelmúltban megjelent Ady-albuma áll és a kötet gazdag anyagából mutat be egy-egy relikviát.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról