Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Digitális transzformáció: A digitalizáció társadalmi hatásai és következményei

[Ez a hír egy kísérlet terméke. Kérünk, olvasd el az anyag végét is.]
Dr. Rab Árpád, az Óbudai Egyetem Digitális Kultúra és Humán Technológia Tudásközpont vezetője, a Corvinus Egyetem tanára 2016. február 11-én előadást tartott az IVSZ-MTA Digitális transzformáció konferencián, az MTA dísztermében, melynek címe a "Digitális transzformáció: A digitalizáció társadalmi hatásai és következményei" volt. A Digitalizációs önprogramozás és urbanizáció című nagyon érdekes előadása nagyon tetszett a neves konferencián egybegyűlteknek. Arról szólt, hogy melyek a jellemzői a digitalizáció hatására megváltozó környezetünknek. A gyakorlott előadó - aki 20 éve kutatja a digitális kultúra témakörét - utalt arra, hogy a többi szekcióban is érdekes munka folyik. Kitért arra, hogy két nagy trend figyelhető meg: az urbanizáció, és a digitális kultúra. A Corvinus Egyetemen is tanító előadó elmondta, hogy ma már egészen más kérdések merülnek fel, mint 20 éve. A technológiai információ egyre gyorsabban terjed a világban. A digitális kultúra teljesen megváltoztatja az ember gondolkodását. Fontosnak tartotta megfogalmazni, hogy merre halad a digitális világ. A digitális kultúra hatására azon dolgozunk, hogy ne legyünk biológiai lények. Az előadó ezeket a változásokat az egyre inkább urbanizált környezetet figyelembe véve vázolta fel. Azt mondta, a smart city-ket (okos városok) követik a smart people-k (okos emberek). (MG)

Rab Árpád 2016-os előadásának videóanyagát 2 változatban ismertetjük:
- az itt bemutatott változatban csak a téma szerepel (azaz a tartalom megjelölése, úgy, ahogyan azt a könyvtári konferenciabeszámolók többsége teszi);
- másik változatban a rémára összpontosítottunk (azaz a témán belüli, tényleges, gondolatébresztő, újdonságnak számító megállapításokra), terjedelmi korlátok között. Ezt a "réma-anyagot" ugyanerről az előadásról itt olvashatod: link . Fogalmazd meg véleményedet bátran: melyik változat van inkább kedvedre?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról