Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális Tudásközpont - akár könyvtárral is együttműködnek (galéria)

Okosotthon, padló- és Lego-robot, kézmozgással vezérelhető számítógép, digitális varrógép, csapatmunkára alkalmas alkotóműhely, karriertanácsadó alkalmazás, 3D-nyomtatás - néhány a nemrég megnyílt kecskeméti Digitális Tudásközpont kínálatából. Ja, és emellett még mesterséges intelligenciát használó robotkutyát is nevelnek. Mint írják:

Mindenkit szeretettel várunk programjainkra, melyekre a következő honlapon tudtok regisztrálni: link Az országban működő hat hasonló létesítmény közül a kecskeméti a legfiatalabb.
A digitális tudásközpontok az alábbiakban felsorolt területeken fejtik ki tevékenységüket, e területek határozzák meg funkcióikat:
- pályaorientáció: valós problémák felfedezése, megoldása; szemléletformáló látogatások;
- oktatás: digitáliskompetencia-fejlesztés elsődlegesen a 10-19 éves, de potenciálisan minden korosztálynak, amely legalább megkezdte az általános iskola felső tagozatát; együttműködés közoktatási intézményekkel; együttműködés felnőttképzést végző intézményekkel; pedagógiai támogatás a digitális kompetencia fejlesztését felvállaló tevékenységekhez;
- digitális élményközpont: digitális tanulóközösségek - korhatár nélkül; digitális élményforrások - korhatár nélkül.

A DJP korszerű felszerelésbázisa, modern helyiségi a látogatók utaztatására biztosított keret jelzik, hogy fenntartója képes fontosnak tartani a bázis működését. Molnár Szilárd, a központ vezetője elmondta, hogy szívesen együttműködnek iskolákkal, könyvtárakkal és más szerveződésekkel. Délelőttönként iskolás csoportokat várnak, de bárki érdeklődő számára is kínálnak látogatási, vagy bemutatóra szóló időpontokat.
A vonatkozó fotókat ld.: link ; forrás: link és MG. (összeáll.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról