Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitalstand, Onleihe, Austria Kiosk - elektronikus sajtó olvasójeggyel, akár otthonról is

Bemutatta link regisztrált használóinak a minap a FSZEK a Digitalstandot, amely az általa megrendelt, válogatott kurrens sajtótermékekhez kínál hozzáférést - otthonról is. Örvendetes, hogy e szolgálgatás magyar használók számára is elérhetővé vált. A kínálat egyelőre még szerény, de feltehetően bővülni fog.
A KIT korábban bemutatott hasonló szolgáltatásokat, pl. a német Onleihe link [online kölcsönzés] vagy az osztrák Austria Kiosk link . E szolgáltatások szintén helyi olvasójegy birtokában vehetők igénybe - bár jóval nagyobb kínálattal. Az Austria Kiosk pl. ausztriai használóinak magyar sajtótermékeket is kínál (vö.: link ). Az Onleihe (ld. bővebben: link ) a budapesti Goethe Intézet könyvtári tagjai számára érhető el. E kínálatban a sajtó mellett hallgatni- és néznivalók is megtalálhatók.
E szolgáltatások kiválóak zárva tartott könyvtárak esetén: a használók nincsenek általa elzárva a könyvtáruk által megrendelt olvasni, hallgatni és néznivalóktól.
Remélhetőleg a hazai Digitalstand is terjedni, illetve kínálatilag bővülni fog. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Német e-könyvek, e-napilapok, e-magazinok, hangoskönyvek, hanganyagok és filmek - ingyen link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról