Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Dohogó könyvtáros -- mindent kritizál, felráz, elgondolkodtat

Címkék: USA | humor | munkaügy |

A Journal of Access Services különszámát a dohogó könyvtáros (Annoyed Librarian, röviden AL) néven publikáló blogger írásainak szenteli. Tíz fejezetbe rendezve AL kilenc fontos kérdést tárgyaló esszéjét közli.
A névtelenségbe burkolózó dohogó könyvtáros írásait A könyvtáros szakma Juvenálisa címmel -- az ókor kiváló szatíraírójára célozva -- a vendégszerkesztő alapos dolgozata vezeti be. Ebből (többek között) megtudjuk, hogy AL egy népszerű és vitatott szakmai blog írója, aki kritizálja az Amerikai Könyvtáros Egyesület tevékenységének, valamint a könyvtáros szakma szinte minden aspektusát, ironikusan szól a szakma szent teheneiről, humoros, helyenként briliáns, olykor durva, de sohasem lapos stílusban. Elismerés illeti szakmai érveiért, hiszen olyan kérdésekre hívja fel a figyelmet, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, még akkor sem, ha nem értünk vele egyet. Azért is elismerés illeti, hogy mindig szakmai, sohasem személyes kérdésekkel foglalkozik, emiatt -- védi meg a vendégszerkesztő -- névtelensége sem zavaró. Az a véleménye, hogy AL blogja egész más, mint a többieké: voltaképpen egy humoros, de frusztrált könyvtáros játéktere, ahol egyszerre tudja megnevettetni és elgondolkoztatni az embereket. Abban sem lehetünk biztosak, hogy a saját véleményét fogalmazza meg ezekben az írásokban. (Emellett szól jelmondata is: 'Whatever it is, I'm against it.' = 'Bármi legyen is az, ellenzem'). (ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról