Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így biztosítják a drag queen meseórát Brooklynban

Folytatva az Orsós László Jakabbal (Brooklyn Public Library link ) készült interjút (14'25"-től):
- Nem az én csapatom csinálja, de iszonyatosan népszerű a könyvtárosok által szervezett "drag queen story time". Nagyon népszerű rendezvénye a könyvtárnak, hogy hétvégén gyerekeknek mesélnek különböző művészek, zenészek. A könyvtárosok elkezdtek drag queen-eket [azaz női ruhába öltözött férfi performereket] meghívni, akik teljes díszben megjelennek. Történetmesélő órákat tartanak, sőt, van már sminkóra is! Na, ez kiverte a biztosítékot. Persze, nem mindenhol. Brooklyn belsejében, ahol a liberális elit lakik, ott csodálatos az ünneplés. De Coney Island-en - ami csodálatos része a városnak az óceánparton; egy orosz tűzfészek, ott élnek az orosz emigránsok - tüntetések vannak a mai napig. Amire a könyvtár azzal válaszol, hogy bérlünk rendőröket. Azok körbeállják az épületet, és megvédjük a drag queen-eket, hogy nehogy valami baj legyen.
Megpróbáljuk meghívni a tüntetőket, hogy mondják el [észrevételeiket], de nem tudják elmondani, hogy mi a baj (...). Szóval ez teljesen rendben van - eddig. Majd meglátjuk, hogy ez mérgesedik-e.

A legutóbbi rész: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról