Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miért ne tartson a könyvtár nyári egyetemet, lappangó tudásokat kihasználva? (Brooklyn)

Előző beszámolónk a Brooklyn Public Library link innovatív programjairól: link és pl. link .

11'54"-től hallható, Orsós László Jakabtól: - Az az igazán kedvenc program, ami nagyon bejött, hogy tanítsunk szabad ég alatt, fák alatt. Legyen a neve University Open Air. Ahol az órákat olyan emigráns professzorok tartják, akik nem tudtak keresztülvergődni az amerikai akadémiai rendszeren, azért mindenféle munkát el kell vállalniuk. Például a klasszikus taxisofőr, aki Guyanában mérnök volt.
Hat éve elindítottunk egy nyári kurzust. A mellettünk lévő parkban vannak az órák. Székek vannak, technológia nincs, csak egy fehér tábla. A szünetben hárfás játszik - hogy jó giccses legyen az egész -, és tökéleseten működik! Kitolunk szekéren könyveket. A végén van egy graduáció, amelyen egy író felolvassa az írását a felemelkedésről, minden diák és tanár jelenlétében. Ez úgy bejött, hogy most már télen is kell kurzust tartanunk. Szájról szájra terjed, emigránsok adják körbe a hírt. Döbbenetes! El tudjátok képzelni, hogy New Yorkban a tajvani irodalomtanár, az elefántcsont-parti építész, aki pék, az orosz filozófus, aki szintén pék... (aki majdnem elájult az első órája előtt, mert annyira izgult). Ez csodálatos dolog, és jön a közönség! És minden ingyen van.

Cikk az Open Air Universityről: link

Régebbi hírforrás(ok): Felemelő könyvtári rendezvény szabadság metaforájaként - brooklyni tapasztalat link Tényleg innovatív - témát generálva épít közösséget a Brooklyn Public Library link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról