Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A másik fajta e-könyvek, amelyeket nem kölcsönzünk, csak használjuk őket

Korábbi lapszámunkban szóltunk az e-könyvek kölcsönzéséről: link . Van azonban egy másik szolgáltatási eljárás e-könyvekre. Ezek az adatbázis-szolgáltatók - Ebsco, Elsevier, Springer - által szolgáltatott tudományos e-könyvek. Ezek - ha az adott intézmény rendelkezik előfizetéssel - akkor a kiadói, egyetemi vagy EISZ-felületen érhető el, folyóirat-cikkekkel együtt. Korábbi cikkünkben említett e-könyvekkel ellentétben ezek inkább a folyóiratokra hasonlítanak, gyakran fejezetenként lehet őket letölteni. Kölcsönzésük nem értelmezhető: a szerzői jog kitételeit szem előtt tartva tárolhatók a letöltő gépén. Másik különbség, hogy e könyvek igen jól kereshetők, szövegükön belül is. További specialitás, hogy adatbázisaikra pl. a ScienceDirectre ráépül a Scopus, mely a könyvek, könyvfejezetek tudományos értékét is segít meghatározni. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról