Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

E-könyvek igény szerint -- az OSZK is kínálja

Az Európai Unió által létrehozott projekt (Digitization on Demand vagyis Digitalizálás igény szerint) keretein belül (2006-2008) az EOD (E-books on Demand, E-könyvek igény szerint) szolgáltatás tíz ország több mint 18 könyvtárában vehető igénybe. Az EOD lehetővé teszi a használók számára, hogy szabadon terjeszthető könyveket pdf-formátumú e-könyvként rendeljenek meg. A kért könyveket digitalizálják, elektronikus könyvként szolgáltatják, és hosszú távon megőrzik egy elektronikus könyvtárban. Az EOD szolgáltatást hálózaton keresztül valósítják meg. Az adott könyvtár felelős a rendelés feldolgozásáért és a digitalizálás folyamatáért. Egy webes elérésű központi adatbázis segítségével történik a megrendelés, a megrendelőhöz való eljuttatás, az elektronikus fizetés és az automatikus szövegfelismerés (még a régi és gót betűs szövegek esetében is). A hálózati együttműködés előnye, hogy egyrészt az egyes könyvtárak terhei csökkennek, másrészt a használó illetve a nagyközönség elismeri és értékeli az EOD szolgáltatást.
-- Bér-digitalizálást pl. az OSZK is kínál. A következő lépés lesz talán, hogy a jogdíjfizetés menedzselésével elvileg bármely e-könyv, vagy gyorsnyomtatott változatának kiadását vállalja a szolgáltató. Akár egy könytár is. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról